Drainage en waterberging wordt steeds belangrijker  in de tuin.

Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met zware, bijna tropische regenbuien. Een goede waterhuishouding draagt bij aan het voorkomen van wateroverlast in de tuin.

Tropische-bui

Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken. Om te beginnen laat verhardingen goed aflopen naar borders of gazon. Kies (deels) voor waterdoorlatende verharding, hierin is steeds meer mogelijk.

Breng goten en putten aan. Als regenwater lang blijft staan is drainage een goede oplossing. Dit kan horizontaal met behulp van drainageslangen of verticaal.

Bij de verticale manier maken we vaak gebruik van een systeem dat werkt met lucht. Een holle spuitlans dringt onder hoge luchtdruk de grond in en breekt de grond. In deze breuk worden korrels aangebracht voor afwatering naar de onderlaag.

Het voordeel van deze werkwijze is dat de tuin ‘niet op de schop’ hoeft. Bij piekbelasting werken infiltratiekratten of blokken goed. Deze vangen het water op en geven dit langzaam af. Het ondergronds bufferen is geschikt als je gebruikt wilt maken van ‘grijs’ water voor b.v. het spoelen van je toilet of beregenen van de tuin.

Graag geven we goed advies welke oplossing het beste bij uw situatie aansluit. Hierbij houden wij rekening met factoren zoals bodemsoort, oppervlak, tuinsituatie en grondwaterstand.

Samen komen we tot een voorstel dat het beste past. Onze ervaring zetten we graag voor u in.

  • Drainage met grind

    Drainage-met-grind

  • Verticaal draineren met perslucht

    Afwateringskanaal-door-luchtdruk

  • Draingoot

    Draingoot

  • Sleuvenfrees

    Sleuvenfrees

  • Infiltratiesysteem

    infiltratiesysteem

  • Infiltratiekrat

    infiltratiekrat-schematisch-weergegeven

  • Waterberging

    Waterberging

© Copyright 2018 - Tuinburo